top of page

SAMLIVSOPHØR

3_edited.jpg

I et papirløst samlivsforhold - uanset længde - er der ikke gensidig forsørgelsespligt, fælleseje og ligedeling ved samlivets ophør.

 

Der er heller ikke fælles forældremyndighed, medmindre det aftales mellem forældrene.  I har heller ikke automatisk arveret, og den længstlevende kan ikke sidde i uskiftet bo med fælles børn.

I tilfælde af død og skilsmisse kan der således opstå en skæv fordeling af de aktiver og passiver, som I har været sammen om at opbygge.

Jeg hjælper dig med at få udarbejdet en samlivskontrakt med fokus på din tryghed og økonomiske sikkerhed, hvis samlivet ophæves.

 

Jeg vil også nogle gange anbefale at få oprettet et gensidigt testamente, hvor I evt. indsætter hinanden som arvinger. Med et udvidet samlever-testamente kan I opnå samme stilling, som hvis I var gift. Jeg rådgiver dig også om mulighederne for at begunstige din samlever på dine pensionsordninger og på en krydslivsforsikring. 

 

Hvis du køber en bolig sammen med din kæreste, hjælper jeg dig med at udforme en samejekontrakt, der tager højde for hvad der skal ske med huset og udgifterne i tilfælde af et samlivsophør. 

bottom of page